Stel cookie voorkeur in

De Duizendpoot in het nieuws

09-02-2018

Vandaag in het Brabants Dagblad online....

De Duizendpoot organiseerde vrijdag voor het eerst een carnavalsoptocht door de wijk. Elke klas had een eigen praalwagen gemaakt waarmee zij door de straten trok. Ook ging er een grote geluidsbox mee, zodat de hele buurt kon horen dat de optocht voorbij kwam.

,,Wij zijn een kleurrijke school en staan voor een multiculturele samenleving waarin we elkaars feesten respecteren en samen vieren", zegt directeur Walter Huijbregts van De Duizendpoot, waar ruimt tachtig procent van de kinderen een allochtone achtergrond heeft. ,,We vieren bijvoorbeeld ook het offer- en Suikerfeest. Daar doen ook alle leerlingen aan mee."

Minioptocht

Vorig jaar hield de school al een soort try-out met een minioptocht door de school en over de speelplaats. Omdat het zo'n succes was, trokken de leerlingen samen met hun leerkrachten vrijdagochtend door de wijk. ,,Ik ben het jurylid vandaag en moet elke praalwagen een cijfer geven", zegt directeur Huijbregts terwijl hij getallen in zijn notitieblok krabbelt.

,,Het klinkt idealistisch, maar op deze manier proberen we een beetje bij te dragen aan de samenleving", zegt directeur Huijbregts. ,,Als niemand het idealisme aansteekt, gebeurt er nooit iets." Daar sluit de 8-jarige Seif Adin bij aan. ,,Ik vind het heel leuk om met mijn klasgenoten door de wijk te lopen."

Voor het gehele stuk kunt u op deze link klikken...